Schoorsteenveger Izegem

Ben je op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Izegem?  Bekijk dan hier het overzicht van schoorsteenvegers die actief zijn in Izegem.

Laat je schoorsteen jaarlijks vegen en voorkom problemen door een vuile schoorsteen. 

Laat je schoorsteen in Izegem minimaal een keer per jaar vegen door een schoorsteenveger. En als je vaak stookt, is het zelfs beter om 2x per jaar je schoonsteen te laten maken. Niet alleen is het schoonmaken van een schoorsteen belangrijk bij een houtkachel, maar ook bij een gaskachel. Volgens schoorsteenvegers in Izegem is de beste tijd hiervoor meestal de herfst. 

Een van de voornaamste redenen waarom je een schoorsteen jaarlijks schoonmaakt, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Jaarlijks zijn er namelijk meer dan 1000 schoorsteenbranden in België! Bovendien loop je met een vervuilde schoorsteen risico op koolmonoxidevergiftiging. Door een verstopping kan koolmonoxide een woning minder makkelijk verlaten, waardoor het dus eerder binnen blijft hangen. 

Bovendien is het voor de meeste verzekeraars verplicht om je schoorsteen te laten vegen, aangezien je na een eventuele brand anders niet voldoet aan de voorwaarden voor een vergoeding.  En last but not least, je stoot bij een schoongeveegde schoorsteen minder schadelijke deeltjes uit, en dus is het beter voor het milieu.