Hoeveel kinderen heeft Geert Meyfroidt? Een blik op het gezinsleven van de bekende intensivist
Geert Meyfroidt, de vooraanstaande Belgische arts en professor intensieve zorg aan de KU Leuven, combineert zijn academische carrière met een rijk privéleven. Uit een vorige relatie heeft hij drie volwassen kinderen, over wie hij zelden in het openbaar spreekt. Hij houdt dat deel van zijn leven bewust uit de media om hun privacy te beschermen.
Toch staat het gezin centraal in zijn leven, en dat werd in 2025 nog duidelijker toen hij samen met VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar opnieuw vader werd.
Dochtertje Raya met Fatma Taspinar
Een evenwicht tussen werk en gezin
Hoewel beiden een veeleisende job hebben – Fatma op het scherm en Geert in het ziekenhuis – slagen ze erin om tijd vrij te maken voor hun dochter en voor elkaar. Beiden spreken regelmatig over het belang van verbinding en balans in het gezin.
De combinatie van een medisch expert en een journalist vormt een boeiende mix, en volgens hun omgeving vullen ze elkaar perfect aan. Hun engagement voor de samenleving weerspiegelt zich ook in hun opvoeding.
Geert Meyfroidt als vaderfiguur
Zowel voor zijn drie oudere kinderen als voor kleine Raya speelt Geert een actieve vaderrol. Ondanks zijn drukke agenda weet hij tijd te maken voor zijn gezin, en daar haalt hij naar eigen zeggen veel voldoening uit.
Het is duidelijk: de kinderen van Geert Meyfroidt staan centraal in zijn leven, en hij kiest er bewust voor om zijn vaderschap op een warme, maar discrete manier te beleven.

Ik ben Tony, een schrijver met een passie voor uiteenlopende onderwerpen. Van technologie en duurzaamheid tot lifestyle en cultuur, ik vind het boeiend om diep in verschillende thema's te duiken en mijn inzichten op een heldere manier over te brengen. Schrijven stelt me in staat om kennis te delen en anderen te inspireren met nieuwe ideeën en perspectieven. Door mijn nieuwsgierigheid blijf ik voortdurend leren en probeer ik mijn lezers steeds iets nieuws te bieden. Voor mij is schrijven niet alleen een vak, maar een manier om verhalen te vertellen die ertoe doen en mensen aanzetten tot nadenken.